期中试卷 | 八年级下期中英语真题卷，考前必定先测测！
21.—Do you know the song Gangnam Style?
—Of course. It interesting.
22.—How do you learn English，Toby?
—I often practise English chatting my American friends.
23.The children decide their school yard this Friday afternoon.
24.Kevin will give less homework to his students if he a teacher.
25.—Nick， would you mind out of the bathroom?
—Sorry. I won’t be long.睁开全文
A.comeB.to come C.coming
26.I always tell my students on the road because it’s really dangerous.
A.not to playB.to play not
C.not playingD.not play
27.Don’t the bus until it stops.
A.turn offB.put on
C.get offD.set up
28.—I saw your friend at the hospital in the morning. What’s the matter with her?
—Oh， .She is a doctor there.
A.you’re rightB.it’s pity
C.don’t worryD.you are welcome
29.I really enjoyed at the party last night.
30.—Who taught you Japanese?
—Nobody. I learned it by .
31.—Which magazine do you like better，Crazy Reading or Teens’ Space?
—I like of them. They are useful for English learners.
32.The Internet is so closely connected with our daily life. Can you a life without it?
33.Many volunteers food and water to the local people in Japan after the tsunami.
A.gave outB.cut outC.put outD.found out
34.—How is your grandma?
—She’s fine. She used to TV at home after supper. But now she is used to out for a walk.
35.—So many people! Could I stand here?
— .Don’t you see the sign “Line up， please”?
A.My pleasureB.No problem
C.Of courseD.Sorry， you can’t
Nowadays more and more Chinese teenagers find life more difficult without their parents.They don’t know how to do 36 .Because their parents do almost everything for them at home.This is a big problem. http://www.xkb1.com/
Joy is 14 years old.One day her parents went away 37 business，so she had to stay at home alone.At first she thought she would be happy 38 her parents were not in.She could do everything 39 she liked.But it was six o’clock in the afternoon，she felt 40 .“Oh，it’s time to have supper.Where can I get my food?” she said to herself.Later she found some food in the fridge，but she 41 know how to cook.At that moment，she missed her 42 very much.At last she could only go to the supermarket and 43 some food to eat.
Many of teenagers are 44 as Joy.So I think they should learn some basic life skills，like cooking，tidying up their rooms or dressing themselves 45 .They shouldn’t depend too much on their parents.
36.A.their homework B.some shopping
37.A.inB.at C.on D.with
39.A.thatB.who C.where D.when
41.A.couldn’tB.didn’tC.might not D.wouldn’t
43.A.madeB.bought C.gave D.saw
44.A.the same B.difficult C.different D.warm-hearted
In April this year，lots of bags full of small change (零钱) were seen at bus stops in Tianjin.They were made for passengers to turn their notes into small change.And such an idea came from four students from Zhongbei Middle School，Tianjin.
“People will surely feel worried when they take a bus without coins.We just want to do something to help them，” said Wang Yongcun，15，one of the four students.
The four boys spent their whole weekend making the change bags.After that they went to see the number of the passengers at each bus stop near their school，and then chose the top six stops to put the bags.
Many people think that the four boys have really done a good job.But，things didn’t go as the boys thought.Two days later，they found that the money was gone，and that even the bags were taken.It really made them sad but they would not give up.Their classmates and teachers came to help them in time.They put their pocket money in bags again.And the teachers also taught them to make better change bags.They tried their best to do it.
The four boys feel very happy because they have done something good for the passengers.Their warm hearts are moving.More and more people are beginning to join in the activity.
46.The change bags were put .
A.on the busesB.at the bus stops
C.under the desksD.near the parks
47.It took the whole weekend to make the change bags.
A.the parentsB.the teachers
C.the passengersD.the four boys
48.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The idea of small change bags came from four boys.
B.The passengers refused to put money in the bags.
C.The teachers gave up when the bags were taken.
D.The small change didn’t help the passengers much.
49.What’s the main idea of this passage?
A.Making change bags is difficult.
B.Pocket money can be helpful.
C.Giving help brings us happiness.
D.Every coin has two sides.
Molly Boylan is one of the most successful businesswomen in Canada after setting up her cosmetic （化妆品) company Blazes in 1992.Though she is very successful，she says that she finds it harder every year to balance （均衡) her business with her family life.She sometimes feels that her two children know more about their baby-sitter than they do about her.
Molly employs （雇佣) around eighty people in her factory and warehouse，and ten others in her two new fashion stores，but her newest employee is the most important one for her.After years of worrying about her business more than her family，she has decided to make Sally Pamonte new general manager in her company.Molly will still be involved in decision-making，and she’s going to stay in touch with the people who work for her，but Sally is going to look after day-to-day running of the business so that Molly can spend more time with the kids.
The new arrangement （安排) is going to start on Monday，and both of them are already excited about it.Sally says，“I’m very nervous，actually，but I’m sure Molly will help me a lot in the early days，even though I hope she feels she can trust me not to make too many mistakes.” Molly，on the other hand，seems quite relaxed about the whole thing.“I know that Sally’s going to be a very nice manager，” she says.“She’s only been here a couple of days and she’s already shown me how to work out a few problems we were having.The best thing though is that I feel a hundred times happier than I’ve been in years.I mean，I honestly can’t remember the last time I felt as relaxed as this，and my kids are really excited about my being at home more.To be honest，I wish I had made this decision years ago.”
50.The passage is mainly about .
A.Molly and her children
B.Molly finding a new manager
C.the baby-sitter and the kids
D.Molly making a change about her business
51.The underlined phrase “be involved in” in the passage probably means .
A.be interested inB.take part in
C.be nervous aboutD.learn about
52.Sally seems to be a good manager because .
A.she has set up a new Blazes
B.she keeps in close touch with the workers
C.she has been able to solve a few problems
D.she has been working for the company since 1992
53.According to the passage，Molly .
A.will not run her business any more
B.seems satisfied with the new arrangement
C.was not pleased with the baby-sitter
D.was successful both in her business and her family
54.The best thing for Molly now is that .
A.she has more than eighty people working for her
B.her kids know more about the baby-sitter
C.she can have more time to be with her kids
D.she has got a new general manager in her company
— the matter ?
—His leg hurts.
56. Nancy is （太忙）.
She has （太众）friends to visit.
Wang Ping to the hospital the old man.
That’s he runs faster than me.
59. We were born （在联相符天）.
60. I’ll help you with swimming.（改为同义句）
I’ll help you .
61. She has a stomachache.
She has .（改为同义句）
62. He was too tired to walk. （改为同义句）
He was he walk.
63. The news was so good that he jumped.（改为同义句）
The news was good for him .
64. He should give up smoking because it is harmful.（改为同义句）
He should harm.
B:Morning.What’s your problem，madam?
A:It’s my son.He’s not feeling 65 .He coughs badly and can’t sleep at night.
B:How long has he been 66 this?
A:For two days.
B:Does he have a 67 ?
A:No，I took his temperature an hour ago and it seemed all right.
B:Let me check him 68 .I think he has caught the flu.
A:Is it serious，doctor?
B:Don’t 69 .Take the medicine and drink plenty of water.He’ll be better soon.
私塾校报编辑部正在布局以“感恩”为主题的英语征文运动，倘若你叫吴俊，是期待工程（the Hope Project）的受助者，参考下面的新闻，向编辑部投稿。（80词旁边）
1～5 BACAB 6～10 BABBA 11～15 ABBAA 16～20 ACABC
Ⅱ.21.Ctaste“尝首来”；smell“闻首来”；sound“听首来”；feel“摸首来；觉得”。本句中代词it指代上句中挑到的Gangnam Style这首歌，歌弯与听觉有关，故用连系动词sound。句意：“你清新Gangnam Style这首歌吗？”“自然清新。它听首来很兴趣。”
22.C答语句意为“吾议定和美国良朋座谈来演习英语”。这外示的是学习英语的手段，故用by；“和……一首”用介词with，chat with sb.意为“和某人座谈”。
23.Bdecide to do sth.意为“决定做某事”，为固定搭配，故选B。24.A由句意知，“他成为别名先生，给门生少安放作业”是一栽倘若的情况，故if意为“倘若”，引导的是条件状语从句；主句是清淡异日时，从句用清淡现在时外异日，且he是第三人称单数，故用becomes。
25.Cmind doing sth.意为“介意做某事”，故选C。
26.A动词不定式作tell的宾语补足语，tell sb.(not) to do sth.意为“通知某人（不）做某事”，产品分类故选A。句意：吾总是通知吾的门生不要在公路上玩，由于那样很危险。
27.Cturn off“关闭”；put on“穿上”；get off“下车”；set up“搭首”。句意为“直到车停下你才能下车”，故get off相符句意。28.C本题考查外交用语。按照She is a doctor there.“她是那里的别名大夫”可知该处为“不必不安”，故选C。
30.A本题考查代词用法。by oneself意为“靠某人本身”，learn...by oneself意为“自学”。
31.Dnone（三者或三者以上中）异国一个；neither两者都不；all三者或三者以上都；both两者都。按照后文“They are useful for English learners.（他们对英语学习者有用处。）”可推知：这两者都爱，故选D。
33.A本题考查动词短语辨析。give out分发，散发；cut out切失踪；put out灭火；find out查明，弄清。由本句句意“很众自愿者在日本海啸之后给当地人分发食物和水”可知，give out相符句意。
34.Dused to do sth.是固定搭配，意为“以前往往做某事”；be used to doing sth.也是固定搭配，意为“民风于做某事”。故选D。答语句意：她很益。她以前往往晚饭后在家望电视。但现在她民风于外出信步。
35.D本题考查情景外交。Could I...外示含蓄地乞求批准。按照答语中Don’t you see the sign“Line up， please”?（你难道没望到“请列队”的标牌吗？）可知此处为拒绝对方乞求。
36.D 由下文“Because their parents do almost everything for them at home.”可知，在家里他们的父母几乎为他们做一切的事情，他们不清新如何做家务。故选D。
37.C on business意为“出差”，是固定搭配。
39.A 先走词是不定代词everything，用有关代词that引导。故选A。40.A hungry意为“饥饿的”；full意为“饱的”；excited意为“昂扬的”；bored意为“乏味的”。由下句“Oh，it’s time to have supper.”可知，她感到饿了。故选A。
42.D 由上文“One day her parents went away...”可知，她专门牵挂她的父母。
43.B 由上句“At last she could only go to the supermarket...”可知，她往超市买吃的。故选B。
44.A the same as意为“与……相通；与……相通”。句意为“很众青少年与Joy相通”。
46.B 吾们可用“细节理解法”解答本题。由第一段首句In April this year，lots of bags full of small change were seen at bus stops in Tianjin.(今年4月，人们在天津的公交车站望到了很众装满零钱的袋子)可知，零钱袋放在公交车站。
47.D 吾们可用“直接法”解答本题。由第三段中的The four boys spent their whole weekend making the change bags.可知，行使整个周末来制作这些零钱袋的是那四个男孩。故选D。
48.A 吾们可用“细节理解法”解答本题。由第一段中的And such an idea came from four students from Zhongbei Middle School，Tianjin.(这个现在的来自天津中北中学的四名门生)可知A项准确。49.C 吾们可用“主旨大意法”解答本题。本文讲述了中北中学的四名门生，在天津公交车站安放零钱袋，协助乘客，给本身带来喜悦的故事。因此本文的主旨是挑供协助给吾们带来喜悦。
51.B 吾们可用“词义推想法”解答本题。be interested in意为“对……感趣味”；take part in意为“参添，参与”；be nervous about意为“忧郁闷……”；learn about意为“晓畅”。由前线莫莉对公司作的调整及后面的...and she’s going to stay in touch with the people who work for her...（……并且她与为她做事的人保持有关……)可推知，她“参与”决策。故选B。
52.C 吾们可用“细节理解法”解答本题。由第三段莫莉谈到萨莉时说I know that Sally’s going to be a very nice manager...（吾清新萨莉将会成为专门棒的经理……)和她接下来的话She’s only been here a couple of days and she’s already shown me how to work out a few problems we were having.（她来这边只有几天的时间，她已经向吾展现了如何解决吾们遇到的一些题目)知选C“她已有能力解决一些题目”。
55.What’s， with him
56.much too busy; too many
59.on the same day
61.a sore stomach
62.so tired that， couldn’t
63.enough， to jump
64.stop smoking because of its
66.like like this意为“像云云”，由句意“他像云云众久了？”可知准确答案。67.fever 由答语“不，吾一幼时前给他测体温，望首来很平常。”可知此处问是否发烧，have a fever意为“发烧”；take temperature意为“测体温”。
68.over 短语check sb. over意为“仔细检查某人”。69.worry “Don’t worry.”意为“不必不安。”由下文的“He’ll be better soon.”可知准确答案。
Ⅷ.One possible version:
My name is Wu Jun. I come from a village. Both of my parents are farmers. Several years ago， my family became very poor because my mother was ill. I had to leave school and went to work in Guangdong to get some money for my family. During the time I worked， I hoped I could get a chance to go back to school.
Later， thanks to the Hope Project， I went back to school and studied with my classmates. Now I am good at all of my lessons. I hope I can be a teacher to help poor children in the future.